De Nederlandse kennis op het gebied van watermanagement wordt overal ter wereld toegepast. Dat zorgt er ook voor dat vele buitenlandse talenten de keus maken om een wateropleiding in Nederland te volgen. Een groep internationale studenten woonde het Deltacongres bij.

Twee grote internationale wateropleiders in ons land zijn de UNESCO IHE in Delft en de Delta Academy in Vlissingen. De deltacommissaris nodigde 90 van deze studenten uit om het zevende Nationale Deltacongres bij te wonen.

De studenten kwamen uit alle hoeken van de wereld: van China tot Mexico en van Italië tot Tanzania. Zij zijn de watermanagers van morgen, die de waterveiligheid van Nederland en de rest van de wereld in de toekomst blijven waarborgen.

Jeugdwaterschap

Naast studenten was er ook een groep scholieren actief op het Deltacongres: het nationale jeugdwaterschap. Het bestuur van het jeugdwaterschap is tussen de 14 en 18 jaar oud en vormt de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen. Zij hadden hun eigen stand waar enthousiaste Jeugdwaterschappers klaar stonden om bezoekers te vertellen over hun betrokkenheid bij het waterbeheer in Nederland.